De bästa brädspelen

6-listan #4

Gillar du att spela sällskapsspel/brädspel?

Har du någon gång känt att, -finns det inget mer än Monopol, Fia med knuff, Råttfällan, Risk och Othello? Det är absolut inget fel på dessa spel. Att spela dessa spel med familj och vänner är suveränt, men jag tror det finns många med mig som känt att de vill ha lite mer utmaning. -Det måste finnas något mer...

...lugn, bara lugn det finns det! Låt oss börja från toppen. Här kommer 6 st höjdarspel som inte lämnar någon oberörd!


1. Twiglight Imperium III

2. Combat cars

3. Robo rally

4. Axis & Allies

5. Talisman

6. Svea rike1. Twiglight Imperium III

Bättre än så här blir det inte! Reglerna är lite kluriga i början men du får tid till att vänja dig, tro mig!

Spelet tar nämligen minst 10 timmar att spela, ibland flera dygn! Alla detaljer i spelet är genomtänkta och det krävs att man som spelare har (förutom Jolt cola eller kaffe) en klar strategi för att man skall lyckas samt en del tur också, speciellt när klockan är 3 på morgonen och man har ögonlock tunga som bly. Spelets mål är väldigt enkelt. Likt andra spel i genren typ Risk skall man erövra så mycket landområde som möjligt (här planeter). Det som gör det hela lite mer komplicerat är att man skall försöka fördela sina resurser så att man har råd att utveckla sin "ras" inom en rad olika områden och förutom detta tillkommer handel, politik och allianser spelare emellan. Detta gör spelet dynamiskt och svårt att bemästra trots din överlägsna stratergi:)!

2. Combat cars

-Fasten your seatbelt Dorothy, because the Arizona car of yours is going bye bye...

Det här spelet är sjukt roligt!

Spelets mål är mycket enkelt, utplåna dina motståndare!

-If you can´t fire them, nuke them!

Ladda din skrotbil med raketer, granter, maskingevär, spikar, rök, olja mm och när din ammo tagit slut kan du alltid köra på dem (nej, det bästa är inte bakifrån utan från sidan faktiskt). Tar max 1 timme att spela.

3. Robo rally

Kan små robotar vara så himla farliga? -Oh, yes baby they can, they can!

Varje spelare styr varsin robot runt en förutbestämd rutt utmarkerad av små flaggor eller så kallade "checkpoints". Försten till den sista checkpointen vinner. Enkelt ellerhur? Riktigt så enkelt är det inte. För att göra det lite svårare så finns det hål i fabriksgolvet där små robotar inte mår så bra av att ramla ner i. Förutom hålen finns det också rulllband, portaler, laserstrålar, frätande syra, katapulter, manglar, eld, vatten, ramper, väggar mm som är hinder i vägen. Ingen av dessa otrevligheter är speciellt svåra att undvika med lite tankeverksamhet. Det svåraste är de andra robotarna som du tävlar emot. Dessa kan skjuta och knuffa dig i en helt annan riktning än den du tänkt dig att färdas.

Spelet är lätt att lära sig, men svårt att spela då det krävs en hel del tur.

4. Axis & Allies

Det här är ett strategi spel som sållar agnarna från vetet, fast det går även med en gnutta tur :)lol!

Jag har mycket hat kärlek till detta spel men så handlar det om andra världskriget också. Det är lika bra att avboka hela helgen och stänga av mobilen för det här spelet tar tid. Speltid +10 timmar. Rom sprängdes ju inte på en dag som vi alla vet...

Jag tror det är en pojkdröm som de flesta med mig har, att förstöra och rasera! Här får det inte så drastiska konsekvenser som krig i verkligheten utan man kan ge utlopp för sina känslor på sina polare och de små plastfigurerna istället. Terapi kallas det visst också.

5. Talisman

Talisman är ett klassiskt äventysspel där man styr en hjälte/hjältinna och målet är att nå först till härskarbesvärjelsen och förgöra sina motståndare. På vägen möter man många faror och besynnerliga varelser. En taktik som funkar rätt bra är att samla på sig så mycket grejer som möjligt. Någon gång kommer du säkert ha nytta av just det där föremålet du hittat. Spelet skapar ett visst beroende och revanchlusta från de som förlorar. Spelet brukar ta ca 2-3 timmar.

6. Svea rike

Spelets mål är att bli Sveriges regent! Lockande? Detta är ett mycket välgjort spel! En hel del har säkert spelat det på datorn (och ja, brädspelet kom först). Skall man lyckas i detta spel måste man ha list. Tänk vad lägligt ett litet mord kan komma hi hi! Som huvudman styr du en av Sveriges äldsta och mest anrika adelsätter. I spelet har du möjlighet att ändra historiens gång! Befria Skåne från dansken, segra vid Poltava, erövra Pommern i Tyskland och för guds skull se till att Finland förblir svenskt efter freden i Fredrikshamn 1809!
 

Mvh
Fredrik Nilsson


Sensation.....rules the nation!

Längtar till nästa år...
...redan nu. Sensation White äger verkligen riktigt hårt. My Main Man Mad Motherfucking Mike är frälsaren från norr som lärde en vilsen Nelson bland hiphop beats och rhymes att Sensation, är något helt annat.

Helvete vad konserter jag har varit på. Sett bra många band och varit på helt sjuka konsertupplevelser, men jag har varit på Sensation White nu, det är verkligen något helt annat. Tänk dig själv, 65000 tusen pers varav 20000 brudar som är asfina, står och väntar på att basen ska dra igång, hela natten. Det kanske inte låter särskilt fett i form av text men när du står där förstår du vad jag menar.

Kan inte förklara mer det är bara att åka dit och uppleva det, DO IT. DO IT!


MVH
Kay Nelson

Kalorisnålt

Lättblåsta kunder
Satt och läste Metro idag på bussen till jobbet. På förstasidan stod det att "Fler vill festa kalorisnål - Metro testar lightölen". Först och främst är kalorisnåla produker ett sätt för jänkarna att kunna äta mer och inte förstå hur dom blev feta. Men ska vi börja dricka kalorisnål öl nu? VA fan då försvinner ju smaken, kan jag lika väl dricka sprit. Faran i detta är att ungdomar enkelt kan resonera som dumma jänkare, come on, its diet beer, drunk ass bitch.

Visste ni att på McDonalds i USA så är deras minsta bägare för läsk våran största bägare. Man kan köpa flera liter dricka i asfeta bägare, tror det går ända upp till 3 liter. Iallafall, poängen är att, dom står där i kön, tänker, hmm, Diet Coke, ah men då tar jag 3 liter istället för 1, come on, its diet coke, big ass bitch.

Anyway, bort med kalorisnåla produkter för De som är hunriga och törstiga äter och dricker tills De är mäta och fulla, kalorisnålt eller inte. Det handlar ju bara om att inte äta pizza och snabbmat 3 - 4 gånger i veckan, eller att supa 3 - 4 gånger i veckan. Så enkelt är det. Kalorisnålt?........thats gay.
MVH
Kay Nelson

Fredriks bästa resmål

6-listan #3
Nu när de flesta är tillbaka från sina semestrar tyckte jag och Kay att det skulle va på sin plats att lista våra bästa resmål. Vår vän och kollega Micke är ju ett slags unikum i sig. Sämre väder än han hade på sin semester får man leta efter eller vad säger du Micke? Därför kommer här några alternativ att drömma sig bort till när regnet öser ner utanför fönstret.


1. Toscana

Maten är helt fantastisk! Passar alla åldrar och plånböcker. Vinet i Toscana är för att uttrycka sig på Jönköpingsmål helt överstyft! Det finns vingårdar och enotek överallt som man kan besöka och där man får provsmaka lokala viner. De mest exklusiva kan du få betala för att få provsmaka men det är det värt. Landskapet är grönt och böljande och mycket vackert! Människorna i de små städerna på landsbygden har inte bråttom och är mycket trevliga. Detta är inget resmål för den som vill va på de hippaste badstränderna eller för den som vill festa. I Toscana lutar man sig tillbaka och tar det lugnt.


2. Sverige

Att semestra i Sverige på sommaren är bland det absolut bästa jag vet! Det finns så många nya platser att se och jag blir förvånad varje gång hur vackert det är! Sedan så träffar man nästan alltid massa sköna lirare och orginal som kan allt om bygden man hamnat i. Som vi varit inne på tidigare så kan vädret vara ett minus. Om man har oflyt kan hela semestern regna bort...


3. Schweiz

Det funkar att semestra i Schweiz både på sommaren och vintern. Det är väldigt mäktigt att vandra i alperna på sommaren, men man måste vara försiktig och hålla sig till de markerade lederna. När man tagit sig ner från bergstopparna kan man alltid leta upp en restaurang för alla små byar med minsta självaktning har minst 2 st. För den som gillar äventyr är Schweiz perfekt.


4. Kreta

Jag älskar Kreta! Trots turistfällorna, de skitiga städerna/stränderna och det brunbrända landskapet, det bara är så.


5. London

Jag är en stadsmänniska. London är den bästa staden jag varit i. Här följer en snabb förklaring. Pubar, parker, fotboll, muséer, Big Ben, tunnelbana, fish & ships, skivaffärer, Harrods, Oxford street, dubbeldeckare, konserter.


6. Prag

Det finns mycket häftigt att se i Prag med omnejd. Från kyrkor fulla med döskallar till medeltidsborgar. Det syns tydliga spår från kommunisttiden och det blandas friskt med gammalt och nytt. Det är en skön stad att "gå ut" i. Det finns många mysiga pubar speciellt i den gamla delen av Prag och människorna är trevliga.

Bilder kommer snart.

Mvh
Fredrik Nilsson


Dansa in ett världsrekord

Helvete va gött
Usain Bolt, vilken snubbe, vilken neger. Man kunde enkelt se hur Asafa Powell inte ville visa sina ögon när han blev intervjuad om hur krossade De alla blev.

9,69, och han gav inte ens 100 %. Usain är riktigt smart. Han vet att slå världsrekordet ett par gånger ger mer klirr i kassan. Jag är helt övertygad om att Usain kommer att dra ner rekordet mycket mer. 9,60 är mitt tips.

200 meter
Michael Johnson sprang 19,32 på 200 meter i Atlanta 1996. Min pappa sa vid detta tillfälle att det världsrekordet tar jag med mig i graven, men farsan, jag tror du får ta tillbaka det. Usain Bolt kommer att skriva mer historia. Det är bara att vänta och se.

MVH
Kay Nelson

Framtiden redan bestämd.

Fan vad roligt!
Igårkväll satt jag med vänner och läste på kanal 5's text tv. Rubriken som fångades oss alla var "Bojkotta Ben Stillers nya film".
 Hmm, inte det man brukar höra så vi bläddrar fram till nyheten. Det som rapporterades var att talesmannen för Special Olympic uppmanade alla att bojkotta Ben Stillers nya film "Tropic Thunder" som han menade på förnedrar handikappade och deras situation. Jag började asgarva då jag vet hur rolig Ben Stiller är och hur detta bara kan bli en succe.

Vad som är väldigt väldigt roligt är namnet på talesmannen för Special Olympics. Snubben heter Peter Wheeler. Alltså, när han fick namnet Wheeler var framtiden redan bestämd. Hahaha. Fan vad roligt. nelzonz bloggen har förgäves försökt hitta en bild på Peter Wheeler för att bekräfta det roliga. Men det behövdes inte, det är rätt man, på rätt plats. Mr Wheeler, special dude!

MVH
Kay Nelson

Världens bästa RPG spel!

6-listan # 2
Ny fredag, ny lista. Denna vecka rotar vi igenom gamla RPG spel och listar De bästa genom tiderna helt enkelt. Fan va roligt! The list......

1. The Legend of Zelda - A Link to the Past (Supernintendo)

I särklass det bästa RPG någonsin. Vad jag har läst är att spelet gjordes på mindre än 1 år! Link är på ännu ett uppdrag att rädda Hyrule och prinsessan Zelda. Ahh, så enkelt och så jävla bra. Ett plus i kanten är att jag träffade Shigeru Miyamoto i London 2001 på ECTS mässan. Tyvärr kunde jag inte snacka Zelda 3 med han för han kan inte engelska och hans tolk var upptagen med massa andra. Men coolt som fan var det, lika coolt och bra som spelet. Men vänta, jag har även detta spelet i inplastad obruten förpackning. Bildbevis kommer nästa vecka då det nu ligger säkert och vilar hos *beeep*.  / Kay


 


2. Final Fantasy 7 (Playstation)

Minns en gång när jag kom hem klockan 00:00 från ett disco eller nåt. Satte mig och lirade lite och när jag tittade på klockan nästa gång var hon 09:00. Inte många spel som kan få 9 timmar sent på natten att verka som frukost. Final Fantasy 7 har allt, och då menar jag allt. Känsla, story, grafik, karaktär, minnen, Cloud, Omnislash! Ett måste för alla med lite intresse för RPG, men det vet ni alla redan :)! / Kay
3. Lufia - Fortress of doom (Supernintendo)

Ett helt fantatiskt RPG till snes!

Jag gillar hela upplägget i spelet från grafik, musik, striderna och svårighetsgraden som stegras i lagom takt. Toppklass helt enkelt! / Fredrik4. Ocarina of Time (Nintendo 64)
Ocarina of time, väntade många år på det. Skulle få det på julafton men öppnade paketet redan dagen innan när päronen lämnade klapparna obevakade. Självklart sopade jag igen spåren och öppnade paketet igen på julaftonsmorgonen för att fortsätta på min save. Jag lämnade inte hemmet förrens nyårsafton när det var festdags men fortsatte direkt dagen efter. Det första spelet som fick 10/10 av IGN, vet inte om det är fler som har fått det? Hursomhelst, ett riktigt, riktigt grymt RPG lir. Zelda for life! / Kay5. Breath of fire II (Supernintendo)
Breath of fire serien hamnade lite i skymundan av Final fantasy serien och Zelda men den håller mycket hög klass! Det är de små detaljerna som gör detta spelet så bra! Bla att jaga och fiska och staden man bygger upp och där man under spelets gång hittar hemlösa personer som man kan erbjuda att få bo i staden man bygger upp är coolt. Dessutom har spelet en mycket skön story! / Fredrik6. Dragon quest - Journey of the cursed king (Playstation)
Underbar grafik med ursnygga effekter! Härlig musik och ett skönt episkt upplägg med lagom mycket parodi och humor. Gillar man klassiska RPG-spel och har spelat många sådana är detta spelet ett måste! Fastnar man någonstans och inte kan ta sig vidare finns en ursnygg manual, men den tycker jag man kan titta i när man klarat spelet, annars förtar det mycket av spelkänslan. Det var otroligt vad mycket jag "missade" när jag spelade det första gången, men samtidigt är man nöjd med en del svårigheter man löste. Ett tips som alltid funkar i RPG-spel är att prata med så många som möjligt så får man ledtrådar om hur man skall lösa "problemet".  / Fredrik
MVH
Kay & Fredrik

Heart of hockey!

Äntligen har de gått på is!
De som känner mig någorlunda väl vet att jag håller på HV.
En kommentar jag ofta får då är; -alla kan ju inte vara perfekta!
Kommentaren kommer ofta från personer som hejar på Frölunda, Färjestad, Linköping och då och då från någon övervintrad djurgårdare. Jag tycker det är konstigt att man inte skall kunna yttra vilket lag man håller på innan man får mothugg! Nu tycker säkert någon att vad det inte just det du gjorde mot djurgårdarna? Näe, jag tycker bara det är tråkigt att allt färre djurgårdare verkar bry sig om hockey eller ens vilja diskutera hockey! De senaste 5 åren har de flesta jag pratat med alltid kommit in på fotboll istället. Det var ju inte det vi diskuterade! Kan det vara så att de inte bryr sig om vilken idrott de tittar på huvudsaken det går bra för laget? För ca 10-15 år sedan var det andra tongångar...
Jag tycker inte man skall dissa någon för den klubb man håller på, de kan väl få försvara sig först!

För ca 1 år sedan fick jag en uppenbarelse! Det handlar inte om något religiöst, eller inte så mycket iallafall fast inget i stil med Hosianna Davidsson eller "vi har ju iallafall Gud på vår sida era jävlar!", nej inget sådant. Det jag fick en uppenbarelse om var varför jag ÄLSKAR hockey.

Ishockey är en show, underhållning eller du kan kalla det vad du vill. Det som gör mig så biten av denna sport är spänningen, farten, stämningen, gemenskapen, och en massa andra aspekter, men det viktigaste är de spelare som gör det där extra som gör det värt att lägga 250 spänn för att gå och se på spektaklet överhuvudtaget!
Detta upplevde jag under en elitseriematch förra säsongen. Jag kommer inte ihåg vilket lag HV mötte och det är oväsentligt också.

De två första perioderna hade varit en enda lång gäspning och jag hade en tanke på att för andra gången i mitt liv lämna en HV-match innan den var färdigspelad. 3.e perioden hade precis börjat och det var denna kedjas första byte i perioden. HV förlorade tekningen i anfallszon och en del suckar hördes från läktarna. En av HV-spelarna åkte i fatt första bästa motsåndare och tryckte upp honom i sargen, efter en stunds gruff grävde han fram pucken med skridskon till en medspelare och tog en snabb åkning upp mot anfallszon där han möts av en försvarare, det bilr en fontalkrock varpå Hv-spelaren snabbt tar sig upp på skridskorna och sticker in mot slottet och tacklar första bästa back, får ett pass och försöker sig på en one-timer men är lite upphakad i skottögonblicket vilket han förstärker något... detta gör motståndarna irriterade och även målvakten som gått ner och blockerat pucken blir irriterad för han får HV-spelaren över sig, det blir slagsmål och domaren tar ut Hv-spelaren och en av motståndarna. Stämningen på läktaren är underbar! Båda lagen ser ut som om de vill döda sina motståndare! Jag sitter och bara gapar, jag är helt mållös. Det blev en makalös period! HV vann med 3-2, men det brydde jag mig inte så mycket om. Det är just detta som gör att jag älskar hockey! Denna spelaren "tände" matchen helt på egen hand, och han visade mer hjärta än alla andra spelarna tillsammans i båda lagen!Tack för att du visade mig ishockeyns själ!
Tack Andreas Jämtin!

MVH
Fredrik Nilsson

Vad ska man skriva när det regnar?

Laboratoriet fungerar inte som det ska!
Med det menar jag mitt laboratorium, min skalle, min hjärna. Hoppas att du har förstått.

Säga vad man vill men det har sina fina fördelar med skitdåligt väder. Minns för 2 veckor sedan när jag satt där jag sitter nu och stirrade på det fina vädret medans man såg framför sig alla som ligger och softar på stranden med en förhoppningsvis kall men förmodligen ljummen öl, men vad spelar det för roll, öl som öl.

Varje minut känns som en timme när solen är framme eftersom man inte får delta i solandet. Jag hatar verkligen det. Dels för att jag har väldigt lätt för att få färg men främst på grund av att jag helt enkelt älskar att ligga och pressa och kröka lite och chilla med mina vänner. Denna sommaren blev undantaget. Jag blev ingen "pale" neger som jag hade hoppats på.

Självklart har jag skyndat mig ner till stranden efter jobbet men då har jag missat De fina soltimmarna. 11-15. Ahh, den bästa tiden på det soliga dygnet. Men det är inte samma sak som att pressa på stranden en hel dag. Minst 8 timmar, det är fan grejjer det. Det är då man behöver ölen som mest också samt det är då man gillar ölen som mest, helvete va gött det är med öl!

Nu när regnet öser ner går varje minut som en sekund och i ett snabbt ryck ska man hem efter att arbetsdagen är slut. Men vad ska jag hem till? Visst, jag kan dricka en kall öl närsomhelst men inte varsomhelst. Det kan man när solen är framme. Nej jag kommer hem till ett nytt fönster där jag kan titta på samma regn. Men då tittar min allra trognaste vän fram, Ronja, eller B. de la Roy. Helt plötsligt skiner solen, hos mig iallafall. Så njut ni av regnet på Er semester, som jag njuter av min soliga eftermiddag.

Så vad ska man skriva när det regnar? Precis sån här skit jag skrev nyss. Som inte har någon poäng men som kan vara ett bra sätt att få sekunderna gå. För närsomhelst ska jag hem till min soliga eftermiddag, och du, jag hoppas vi ses!Solen skiner, ölen är öppnad, röken ryker! Det är så det ska vara! Inget annat. Fuck regnet även om tiden går snabbt, jag har inte bråttom. Har du?

MVH
Kay Nelson

Måndagen är ett faktum

4 dagars arbetsvecka!
Fan, det hade varit något. Bara jobba 4 dagar i veckan. Nu när man har kommit upp lite i ålder har jag faktiskt lärt mig att uppskatta en ledig måndag bra mycket mer än lediga fredagar. Jag själv tycker det är rätt soft att gå och jobba på en fredag.

Minns en rolig grej som hände under 1:a Maj tåget eller vad det nu var. Vi bodde nere på Västra Storgatan 10 och självklart gick paraden där. Jag ser först en snubbe komma med en stor och fin skylt som löd "6 timmars arbetsdag". Fan vilken smart snubbe tänkte jag. Men jag skulle bli ännu mera överraskad. Inte mindre än 30 meter bakom "6 timmars arbetsdag" killen kom en ny snubbe, men mindre skylt men med ett mycket bättre budskap. Hans skylt löd "5 timmars arbetsdag". Man kunde tro att det var Ivy Leauge dropouts som nu spred sina budskap. I verkligheten var det nog trötta industriarbetare som helt enkelt inte vill jobba 8 timmar om dagen, det vill inte jag heller.

Man brukar säga att folk vill jobba så lite som möjligt men det är ju igentligen tvärtom, man vill vara ledig så mycket som möjligt. Jag gillar att jobba men hade jag kunnat jobba 2 - 3 timmar mindre om dagen, ja tack gärna, var skriver jag på? Men då kommer den jobbiga biten med lönen, pengar, allt. Jag själv föredrar att leva så jag klarar mig under månaden som kommer. Men vid slutet av nästan varje månad är mina dollars någonannanstans och man får helt enkelt överleva bäst det går. Känner någon igen sig?

Jag tror att De absolut finaste pengarna man kan ha är vunna pengar. Fast det är klart om jag hade lyckats med en lika finurlig och lika fin blåsning som Daniel Ocean & Co genomför, visst, men det gör jag ju helt enkelt inte. Dessutom, vi har inget casino här i Jönköping och jag orkar inte röra på mig, för måndagen är ett faktum, och jag ska jobba i 7 timmar till. Det är 2 timmar mer än vad "5 timmars arbetsdags" snubben föreslog, och då har jag redan varit här i 2 timmar. Vilken tur att jag kan skriva denna bloggen samtidigt, vilket gör att jag, inofficellt, arbetar jag 5 timmar om dagen.

P.S Ta det lungt chefen, jag bara underhåller mina läsare en grå och trött måndag.

MVH
Kay Nelson

Betydelsefulla låtar

6-listan # 1
Ja, så var det dags då. Jag tänkte att det skulle vara kul och enkelt så här i början att lista mina 6 mest betydelsefulla låtar. Det är märkligt vad svårt detta var!  Hur jag än vände och vred så fick jag ihop över 10 st låtar. Jag har sovit väldigt dåligt i natt, men här är den nu min första 6-lista. Håll till godo!1. All I want is you - U2
2. Always with me, always with you - Joe Satriani
3. Feeling better - Mobile homes
4. Brothers in arms - Dire straits
5. Enjoy the silence - Depeche Mode
6. One country - Midnight oil


1. All I want is you: 
Bandet som betytt mest för mig som person är utan tvekan U2, och här är jag inte ensam!
Denna låt spelade mina kompisar för mig och Helena på vårt bröllop.

2. Always with me, always with you:
Ett av världens (i mitt sätt att se) vackraste gitarrsolon! Om man nu kan kalla en hel låt för ett gitarrsolo...
...jag tycker att man kan det. Jag tror jag hörde denna låten första gången när jag var 23 eller 24 år och jag minns att jag sa till min kompis. -Om jag någon gång gifter mig så vill jag att du spelar den för mig!
Bröllopsfesten gick mot sitt slut och några äldre släktingar hade nog redan lämnat festen när min polare bara gick upp helt plötsligt och körde denna helt själv. Då kunde jag inte hålla mig längre, då forsade tårarna!

3. Feeling better:
Kanske inte ett musikaliskt mästerverk, det kan jag erkänna men jag hade inte varit här om jag inte hört denna låt på radion den dagen på Rosenlundsgatan...

4. Brothers in arms:
Ord är näst intill överflödiga, eller?

5. Enjoy the silence:
Jag "brände" denna låt så högt en kväll att jag näst intill blev vräkt där jag bodde i Stockholm. Jag antar att jag var arg på någon/något.

6. One country:
Jag har alltid gillat band/artister/människor som vågar stå för sina åsikter och som står på de svagas sida. Dessa som har makt att kunna hjälpa andra till ett lite drägligare liv och som faktiskt gör något också för att så skall ske! Midnight oil är/var ett sådant band tillsammans med bla U2 med Bono i spetsen och One country är en sådan låt.
 

MVH
Fredrik Nilsson

RSS 2.0