Måndagen är ett faktum

4 dagars arbetsvecka!
Fan, det hade varit något. Bara jobba 4 dagar i veckan. Nu när man har kommit upp lite i ålder har jag faktiskt lärt mig att uppskatta en ledig måndag bra mycket mer än lediga fredagar. Jag själv tycker det är rätt soft att gå och jobba på en fredag.

Minns en rolig grej som hände under 1:a Maj tåget eller vad det nu var. Vi bodde nere på Västra Storgatan 10 och självklart gick paraden där. Jag ser först en snubbe komma med en stor och fin skylt som löd "6 timmars arbetsdag". Fan vilken smart snubbe tänkte jag. Men jag skulle bli ännu mera överraskad. Inte mindre än 30 meter bakom "6 timmars arbetsdag" killen kom en ny snubbe, men mindre skylt men med ett mycket bättre budskap. Hans skylt löd "5 timmars arbetsdag". Man kunde tro att det var Ivy Leauge dropouts som nu spred sina budskap. I verkligheten var det nog trötta industriarbetare som helt enkelt inte vill jobba 8 timmar om dagen, det vill inte jag heller.

Man brukar säga att folk vill jobba så lite som möjligt men det är ju igentligen tvärtom, man vill vara ledig så mycket som möjligt. Jag gillar att jobba men hade jag kunnat jobba 2 - 3 timmar mindre om dagen, ja tack gärna, var skriver jag på? Men då kommer den jobbiga biten med lönen, pengar, allt. Jag själv föredrar att leva så jag klarar mig under månaden som kommer. Men vid slutet av nästan varje månad är mina dollars någonannanstans och man får helt enkelt överleva bäst det går. Känner någon igen sig?

Jag tror att De absolut finaste pengarna man kan ha är vunna pengar. Fast det är klart om jag hade lyckats med en lika finurlig och lika fin blåsning som Daniel Ocean & Co genomför, visst, men det gör jag ju helt enkelt inte. Dessutom, vi har inget casino här i Jönköping och jag orkar inte röra på mig, för måndagen är ett faktum, och jag ska jobba i 7 timmar till. Det är 2 timmar mer än vad "5 timmars arbetsdags" snubben föreslog, och då har jag redan varit här i 2 timmar. Vilken tur att jag kan skriva denna bloggen samtidigt, vilket gör att jag, inofficellt, arbetar jag 5 timmar om dagen.

P.S Ta det lungt chefen, jag bara underhåller mina läsare en grå och trött måndag.

MVH
Kay Nelson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0