Fredriks bästa resmål

6-listan #3
Nu när de flesta är tillbaka från sina semestrar tyckte jag och Kay att det skulle va på sin plats att lista våra bästa resmål. Vår vän och kollega Micke är ju ett slags unikum i sig. Sämre väder än han hade på sin semester får man leta efter eller vad säger du Micke? Därför kommer här några alternativ att drömma sig bort till när regnet öser ner utanför fönstret.


1. Toscana

Maten är helt fantastisk! Passar alla åldrar och plånböcker. Vinet i Toscana är för att uttrycka sig på Jönköpingsmål helt överstyft! Det finns vingårdar och enotek överallt som man kan besöka och där man får provsmaka lokala viner. De mest exklusiva kan du få betala för att få provsmaka men det är det värt. Landskapet är grönt och böljande och mycket vackert! Människorna i de små städerna på landsbygden har inte bråttom och är mycket trevliga. Detta är inget resmål för den som vill va på de hippaste badstränderna eller för den som vill festa. I Toscana lutar man sig tillbaka och tar det lugnt.


2. Sverige

Att semestra i Sverige på sommaren är bland det absolut bästa jag vet! Det finns så många nya platser att se och jag blir förvånad varje gång hur vackert det är! Sedan så träffar man nästan alltid massa sköna lirare och orginal som kan allt om bygden man hamnat i. Som vi varit inne på tidigare så kan vädret vara ett minus. Om man har oflyt kan hela semestern regna bort...


3. Schweiz

Det funkar att semestra i Schweiz både på sommaren och vintern. Det är väldigt mäktigt att vandra i alperna på sommaren, men man måste vara försiktig och hålla sig till de markerade lederna. När man tagit sig ner från bergstopparna kan man alltid leta upp en restaurang för alla små byar med minsta självaktning har minst 2 st. För den som gillar äventyr är Schweiz perfekt.


4. Kreta

Jag älskar Kreta! Trots turistfällorna, de skitiga städerna/stränderna och det brunbrända landskapet, det bara är så.


5. London

Jag är en stadsmänniska. London är den bästa staden jag varit i. Här följer en snabb förklaring. Pubar, parker, fotboll, muséer, Big Ben, tunnelbana, fish & ships, skivaffärer, Harrods, Oxford street, dubbeldeckare, konserter.


6. Prag

Det finns mycket häftigt att se i Prag med omnejd. Från kyrkor fulla med döskallar till medeltidsborgar. Det syns tydliga spår från kommunisttiden och det blandas friskt med gammalt och nytt. Det är en skön stad att "gå ut" i. Det finns många mysiga pubar speciellt i den gamla delen av Prag och människorna är trevliga.

Bilder kommer snart.

Mvh
Fredrik Nilsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0