Smoking allowed, no tobacco?

Att röka eller inte röka?
Själv har jag alltid varit en rökare. Om jag inte röker har jag varit rökt på nått sätt, det har känts så i alla fall. Idag pågår det mycket snack kring cannabis och tobak. Alla vet ju att tobak är en av de stora hälsoproblemen runt om i världen.

"Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) dör årligen 4,9 miljoner människor i världen en för tidig död i tobaksrelaterade sjukdomar. Dödstalen väntas stiga till tio miljoner om året mellan 2020 och 2030, om nuvarande trender står sig.  I EU dör nu 600 000 personer och i USA drygt 400 000 personer av rökning varje år. I Sverige dör cirka 7 000 personer. Minst 500 av dessa dör av passiv rökning."

Det är en hel del människor som dör på grund av tobak. Men skulle man kunna förbjuda tobak idag? Inte en chans. Folk hade klättrat på väggarna och en maffia handel med tobak hade startat fortare än vad en politiker försöker slingra sig runt en jobbig fråga. Tobakskartellen hade varit ett faktum.

Tänker man efter, så funkar staten likt maffia verksamheten. Vi betalar skatt för att dom ska skydda oss mot faror, förse oss med just den vård och hjälp vi behöver när väl något händer. Men, om du inte betalar skatt, du vill inte ha "beskyddarverksamhet" av staten, vad händer då? Då kommer statens indrivare och knackar på dörren och ska på något sätt ha betalt helt enkelt.

Nu var det en väldigt enkel och lite lös jämnförelse men jag tror poängen i det hela är att så länge det finns en efterfrågan på en produkt och som inte är laglig, så finns det alltid någon "verksamhet" som tillgodoser medborgare runt om i världen, i alla länder, staten eller maffian. De två stora aktörerna på världsmarknaden!

Förstå mig rätt. Jag har jobbat sen jag var 16 år och betalat skatt i 10 år nu. Jag är glad att jag växte upp i ett land som Sverige. Här kan man inte klaga på livet i sin helhet om man jämnför med andra länder. Men samtidigt kan jag inte sluta tänka på hur mycket man skulle kunna lösa bara genom att se på det bästa från andra länder. Lära sig av varandra och ta till sig nutiden och tänka på framtiden, istället för att leva i det förflutna. Jag tror alla fattar vad jag syftar på. Det är dags för en förändring och jag vill se den snart för rätt ska vara rätt. I en union som den Europeiska, hur kan lagar och sätt att leva skilja sig så mycket att man ibland blir mörkrädd? Men frågan är, lever vi verkligen på olika sätt? Är det inte bara så att vi lever väldigt lika fast med helt olika förutsättningar, både på gott och ont?

Saker och ting är rätt annorlund precis runt hörnet av Sverige, eller ja, något längre ner men ändå nära.

Välkommen till min blogg.

Mvh
Kay Nelson

Kommentarer
Postat av: Elso

Välkommen själv.

2008-07-29 @ 08:48:27
URL: http://hjarteress.blogg.se/
Postat av: Annie

Så sant..

2008-07-29 @ 11:21:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0