Sebastian Vettel!

Som om J-Södra skulle slå Barcelona!
Italiens Grand prix inleddes med en mastifestation för Ronnie Peterson 30 år efter Ronnies bortgång. Helgen avslutades med segerjubel från den yngste F1-vinnaren någonsin!

Det var en helt magisk tävling som på lördagens tidskval bjöd på en av tidernas största skrällar då Sebastian Vettel i Toro Rosso stallet tog pole position. Enligt vad Sebastian själv sa så trodde de att det inte skulle regna på söndagen så de hade inställningar för ett torrt race.

Så blev det inte. Vid starten vräkte regnet ner och racet fick starta med säkerhetsbil. Sebastian fick en bra start och kunde tidigt ta en ganska stor ledning i loppet tack vare den "spray" som blev bakom bilarna på det våta underlaget, men regnet upphörde och sakta men säkert så började banan torka upp. Jag var helt förstummad för de andra aldrig kom ifatt tysken, trots att han hade en sämre bil och att banan börjat torka upp.

Visst hade han flyt med väder och antagligen allt annat tänkbart också, men jag blir nästan alltid lika glad när David slår Goliat (minns fortfarande Vitryssland...) för ja, han vann tävlingen och utklassade de andra! Han vann med över 12 sekunder vilket är en evighet i formel1!!! De sista varven satt jag och skrek att han skulle ta det lugnt så att han inte skulle köra av, men han fortsatte som om det gällde livet och pressade bilen till max!

Hur kan man beskriva detta i ord? Jämför vi bilarna i formel1 så är de som natt och dag. Lite beroende på bana och underlag så skiljer det ofta från 1,5 sekunder upp till 5 sekunder per varv mellan de bästa och sämsta. Jämför vi stallens budget så är det som om vi skulle jämföra Kentas korvmoj med Ericsson, eller som om J-Södra skulle slå Barcelona!

Mvh
Fredrik NilssonKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0