Vart fan ska man få tag på en lägenhet i Jönköping?

Ett exempel på bostadsbrist.
Fastigheter är framtiden. Här finns hur mycket pengar som helst att hämta och som hyresgäst är man helt i hyresvärdens händer. Med tanke på att Jönköping är en stad på framfart iochmed högskolan som bara växer och växer tycker man kommunen borde satsa allt dom har på nya bostäder. Men var byggs nya lägenheter?

På Kolgården, andra sidan av Munksjön, mittemot högskolan bygger man nya lägenheter. Men dessa lägenheter är nog mer tänkt för folk som har arbetat så mycket att de kan sälja sina hus på landet för att köpa en fin och alltjämt svindyr lägenhet. Borde det inte byggts kanske 500 nya studentbostäder istället så stundenterna kan bo i stundetlägenheter? Själv jobbar jag men ser studenter hanka sig fram på nudlar och billig broccoli.

Pratade med kille som berättade en historia som fick mig att börja undra ordentligt. Vi kan kalla honom för Simon för att göra det enkelt. Simon sökte till högskolan, han ska utbilda sig till pedagog. Vad som är anmärkningvärt är att Simon var på reservplats 54 av alla som sökte och läs och häpna, han kom in. De 53 före honom hade helt enkelt ingenstans att bo eller kunde få tag på någon lägenhet eller studentboende överhuvudtaget. Eftersom Simon hade en bostad här blev han antagen efter 53 andra sökanden, sjukt men så sant så sant.

Så jag undrar, vart fan ska man på tag på en lägenhet i Jönköping?MVH
Kay Nelson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0