Vart fan ska man få tag på en lägenhet i Jönköping?

Ett exempel på bostadsbrist.
Fastigheter är framtiden. Här finns hur mycket pengar som helst att hämta och som hyresgäst är man helt i hyresvärdens händer. Med tanke på att Jönköping är en stad på framfart iochmed högskolan som bara växer och växer tycker man kommunen borde satsa allt dom har på nya bostäder. Men var byggs nya lägenheter?

På Kolgården, andra sidan av Munksjön, mittemot högskolan bygger man nya lägenheter. Men dessa lägenheter är nog mer tänkt för folk som har arbetat så mycket att de kan sälja sina hus på landet för att köpa en fin och alltjämt svindyr lägenhet. Borde det inte byggts kanske 500 nya studentbostäder istället så stundenterna kan bo i stundetlägenheter? Själv jobbar jag men ser studenter hanka sig fram på nudlar och billig broccoli.

Pratade med kille som berättade en historia som fick mig att börja undra ordentligt. Vi kan kalla honom för Simon för att göra det enkelt. Simon sökte till högskolan, han ska utbilda sig till pedagog. Vad som är anmärkningvärt är att Simon var på reservplats 54 av alla som sökte och läs och häpna, han kom in. De 53 före honom hade helt enkelt ingenstans att bo eller kunde få tag på någon lägenhet eller studentboende överhuvudtaget. Eftersom Simon hade en bostad här blev han antagen efter 53 andra sökanden, sjukt men så sant så sant.

Så jag undrar, vart fan ska man på tag på en lägenhet i Jönköping?MVH
Kay Nelson

Tack så mycket Kay!

Känner mig välkommen!
Det ska bli väldigt roligt att skriva på din blogg! Jag kommer skriva en hel del om hockey såklart men också om spel, musik, mat och annat smått & gott.

Sitter just och funderar på vad jag skall ha med på 6-listan på fredag. Den som lever får sorbé!

Mvh
Fredrik Nilsson

Förstärkning på bloggen

Härliga jobbarkompisar
Frågade runt lite på jobbet för att få reda på om det fanns intresse för att vara med och skriva artiklar här på bloggen och jag hann inte ens säga "Blueberry pie" innan Betsson & Fredrik hade hoppat på succébloggen.

Betsson, även känd som Michael Svensson, kommer att skriva i första hand det som rör sport och ATG. Betsson är en trogen Björklövensupporter och diskutionerna kan ibland bli ganska heta på jobbet!

Fredrik Nilsson kommer att skriva väldigt mycket om allt möjligt misstänker jag. En av de största HV supprotrarna jag känner till. Är lite utav ett sportlexikon. Men det finns inget jag kan skriva som förklarar vilka bra sidekicks jag har fått med mig. Det kommer dom visa själva.

Välkomna grabbar!

 

Bildnotering: Redaktionen som den ser ut nu.

Sittandes: Kay Nelson. Ståendes från vänster: Fredrik Nilsson, Michael "Betsson" Svensson.

MVH
Kay Nelson

Medaljens baksida

Många försvann men ingen är glömd
Tack till HV71. De gjorde allt dom skulle. De vann både serien och slutspelet. Rekord på rekord. Jag svimmade till och med när dom vann och krossade min kompis glasbord, varken han eller jag kunde bry oss, vi hade precis vunnit SM guld! Men jag minns förra guldet. Många försvann.

Hv slutatde på 10:e plats om jag inte minns fel med en förlust mot Linköping på hemmaplan säsongen 04/05. Minns när jag och samma vän var på matchen så snackade vi om att HV måste göra cirka 10 mål eller något för att komma till slutspelet. Vet inte om vi var fulla och bara drömde om en slutspelsplats det spelar ingen roll idag. Det som spelar någon roll är det faktum att många bra spelare har lämnat oss för avancemang i NHL och vi står inför en ny säsong och ett nytt guld att försvara.

Blandade känslor
Men jag har en god känsla och tror HV har gjort ett par bra värvningar. Men jag måste få ut min oro gällande Per Gustafsson. Jag tycker han borde lagt ner efter förra guldet men envisheten verkar vara Per's bästa kompis. Har sett han glida runt ibland på isen när orken inte finns där. Visst han är en HV legend det säger jag inget om, men legender minns man oftast. När jag fick reda på att han fick förlängt kontrakt ringde jag kansliet för att få en förklaring av Fredrik Stillman men kvinnan i växeln sa att han var sjukskriven, hmm, just det. Men nu ska jag inte lipa mer över detta. Vem vet, Per kanske har ett helt förråd till nästa säsong med Gainomax och Powerade som vi inte vet om. Jag hoppas det.

Idag är det mindre än 2 månader till nedsläpp. Sommaren går fort och på något sätt längtar man till kylan i arenan igen.

       


MVH
Kay Nelson

Smoking allowed, no tobacco?

Att röka eller inte röka?
Själv har jag alltid varit en rökare. Om jag inte röker har jag varit rökt på nått sätt, det har känts så i alla fall. Idag pågår det mycket snack kring cannabis och tobak. Alla vet ju att tobak är en av de stora hälsoproblemen runt om i världen.

"Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) dör årligen 4,9 miljoner människor i världen en för tidig död i tobaksrelaterade sjukdomar. Dödstalen väntas stiga till tio miljoner om året mellan 2020 och 2030, om nuvarande trender står sig.  I EU dör nu 600 000 personer och i USA drygt 400 000 personer av rökning varje år. I Sverige dör cirka 7 000 personer. Minst 500 av dessa dör av passiv rökning."

Det är en hel del människor som dör på grund av tobak. Men skulle man kunna förbjuda tobak idag? Inte en chans. Folk hade klättrat på väggarna och en maffia handel med tobak hade startat fortare än vad en politiker försöker slingra sig runt en jobbig fråga. Tobakskartellen hade varit ett faktum.

Tänker man efter, så funkar staten likt maffia verksamheten. Vi betalar skatt för att dom ska skydda oss mot faror, förse oss med just den vård och hjälp vi behöver när väl något händer. Men, om du inte betalar skatt, du vill inte ha "beskyddarverksamhet" av staten, vad händer då? Då kommer statens indrivare och knackar på dörren och ska på något sätt ha betalt helt enkelt.

Nu var det en väldigt enkel och lite lös jämnförelse men jag tror poängen i det hela är att så länge det finns en efterfrågan på en produkt och som inte är laglig, så finns det alltid någon "verksamhet" som tillgodoser medborgare runt om i världen, i alla länder, staten eller maffian. De två stora aktörerna på världsmarknaden!

Förstå mig rätt. Jag har jobbat sen jag var 16 år och betalat skatt i 10 år nu. Jag är glad att jag växte upp i ett land som Sverige. Här kan man inte klaga på livet i sin helhet om man jämnför med andra länder. Men samtidigt kan jag inte sluta tänka på hur mycket man skulle kunna lösa bara genom att se på det bästa från andra länder. Lära sig av varandra och ta till sig nutiden och tänka på framtiden, istället för att leva i det förflutna. Jag tror alla fattar vad jag syftar på. Det är dags för en förändring och jag vill se den snart för rätt ska vara rätt. I en union som den Europeiska, hur kan lagar och sätt att leva skilja sig så mycket att man ibland blir mörkrädd? Men frågan är, lever vi verkligen på olika sätt? Är det inte bara så att vi lever väldigt lika fast med helt olika förutsättningar, både på gott och ont?

Saker och ting är rätt annorlund precis runt hörnet av Sverige, eller ja, något längre ner men ändå nära.

Välkommen till min blogg.

Mvh
Kay Nelson

RSS 2.0